Dorpstraat 102
LEENDE

€ 349.000 ,-- k.k.

Omschrijving

Aan de rand van Leende gelegen treft u deze karakteristieke vrijstaande woning op een ruim perceel met een vrij uitzicht over de Dorpstraat en de kerk van Leende. De woning beschikt op de begane grond onder meer over een woonkamer, woonkeuken, slaapkamer en badkamer. Op de eerste verdieping treft u nog 2 slaapkamers. In de tuin zijn nog een serre, riante schuur met vliering en carport gelegen.

Inhoud: 602 m3
Woonoppervlakte: 137 m2
Perceeloppervlakte: 737 m2
Aanvaarding: in overleg

Begane grond

Entree/hal
U komt binnen in de hal welke voorzien is van een tegelvloer. De meterkast en de garderobe met kasten zijn hier te vinden. Vanuit de hal heeft u toegang tot de woonkamer.

Woonkamer
De gezellige woonkamer is voorzien van meerdere authentieke raampartijen die helemaal passen in de stijl van de woning en waarbij u uitzicht heeft over de Dorpstraat met op het einde de kerk. Vanuit de woonkamer heeft u toegang tot de slaapkamer en de woonkeuken.

Woonkeuken
De sfeervolle keuken biedt voldoende ruimte voor het realiseren van een prachtige woonkeuken. De keuken is uitgerust met een originele stoof en een separaat gasfornuis met afzuigkap. Daarnaast is de keuken uitgerust met 2 praktische inbouwkasten. Vanuit de keuken heeft u uitzicht over de zijtuin en heeft u toegang tot de bijkeuken.

Bijkeuken
In deze praktische ruimte is de witgoedapparatuur geplaatst en is er meer dan voldoende ruimte voor bijvoorbeeld een koel-/vriescombinatie. Vanuit de bijkeuken heeft u toegang tot het toilet, de deur naar de serre, de badkamer en de trapopgang naar de 1e verdieping.

Toiletruimte
De ruimte is gedeeltelijk betegeld en voorzien van een toilet en fonteintje.

Badkamer
De badkamer is volledig betegeld en van alle gemakken voorzien namelijk een bad, een separate douche en een vaste wastafel.

Slaapkamer 1
Deze slaapkamer is circa 14m2 groot en voorzien van tapijt. Door de ruime opzet van deze kamer is er gemakkelijk een masterbedroom te creëren.

Eerste verdieping

Overloop
De royale overloop biedt toegang tot de andere 2 slaapkamers. Door de opzet van overloop kunnen hier meerdere inbouwkasten gerealiseerd worden. Tevens bevindt zich hier de opstelling van de CV ketel (Nefit Topline, 2013).

Slaapkamer 2
Deze slaapkamer is circa 13m2 groot, voorzien van meerdere inbouwkasten en kijkt uit over de zijtuin.

Slaapkamer 3
Deze slaapkamer is circa 10m2 groot en biedt voldoende ruimte voor het creëren van een rustgevende slaapkamer.

Exterieur
Serre
De serre is voorzien van een sfeervolle haard, meerdere dakramen en een schuifdeur. Door de haard kunt u al vroeg en tot laat in het jaar genieten van de tuin.

Tuin
De tuin is voorzien van bestrating en vaste beplanting. Vanuit de tuin heeft u toegang tot de schuur, oprit en carport.

Schuur
De royale schuur is opgedeeld in meerdere bergingen en een kas welke meer dan voldoende ruimte bieden voor het opbergen van onder andere uw tuingereedschap en fietsen. In de grootste berging bevindt zich nog een gootsteen. Vanuit de achterste berging heeft u toegang tot de bergzolder welke circa 17m2 groot is. Vanuit de schuur heef u toegang tot de voormalige moestuin.

Ligging
Leende behoorde van oudsher tot de heerlijkheid van Heeze, Leende en Zesgehuchten. In 1810 werd het een zelfstandige gemeente. In 1997 fuseerde Leende met Heeze en Sterksel tot de gemeente Heeze-Leende. De kleine gemeente telt samen met Leenderstrijp ruim 4285 inwoners. Bij Leende komen de waterlopen Strijper Aa en Buulder Aa samen om de Grote Aa te vormen. Ten westen van het grondgebied van Leende loopt de Tongelreep. Nadat de abdij van Achelse Kluis haar landbouwactiviteiten stopte heeft Staatsbosbeheer dit gebied van 100 ha aangekocht en hier natuurherstel verricht. Daartoe moest ook de -hier gekanaliseerde- Tongelreep weer in een meer natuurlijke staat worden teruggebracht. Boswachterij Leende bestaat uit bezittingen van Staatsbosbeheer die een oppervlakte hebben van in totaal 2524 ha. Zij omvatten het Leenderbos en Groote Heide, en diverse beemden die deels ook in de gemeente Cranendonck liggen. In Nederland heeft Leende de hoogste dichtheid natuurgebied gemeten in hectares per inwoner.

Bijzonderheden
* Karakteristieke woning met unieke elementen
* Slaapkamer en badkamer op de begane grond
* Ruime woonkeuken
* Royale schuur met voldoende opbergruimte
* Voldoende indelingsmogelijkheden
* Leuk detail: vroeger zat er een winkel gevestigd


Overdracht

Aanvaarding in overleg
Inhoud 602
Gebruiksoppervlakte woonfunctie 137
Perceel oppervlakte 737
Bouwjaar 1900
Soort woning eengezinswoning
TypeWoning vrijstaande woning