Oostrikkerdijk 17
LEENDE

€ 375.000,-- k.k.

Omschrijving

In een landelijke omgeving, op een waanzinnig perceel van maar liefst ca. 3.660 m2, treft u deze authentieke vrijstaande woning. De woning bevindt zich in het natuurrijke buitengebied van Leende en is toch op slechts 3 minuten van het centrum gelegen. Op de begane grond treft u een woonkamer, eetkamer, keuken en de badkamer. De 1e verdieping geeft toegang tot 3 slaapkamers. De tuin rondom is uitgerust met een garage en tuinhuis en biedt tal van mogelijkheden voor onder andere een eigen moestuin, terrassen voor gezellige zitjes en een gazon. Hier kunt u heerlijk tot rust komen!

Kavelgrootte: Ca. 3.660 m2
Inhoud: Ca. 349 m3
Woonoppervlakte: Ca. 101 m2
Aanvaarding: In overleg

Deze woning heeft als bouwjaar 1910 en heeft destijds als horecapand gediend. In de loop der jaren zijn er diverse wijzigingen aangebracht. De woning is rond 1999 voorzien van nieuwe dakpannen. Er is geen gasaansluiting aanwezig, de CV wordt op olie gestookt. U dient rekening te houden met renovatie-/moderniseringswerkzaamheden. Er zijn diverse uitbreidingsmogelijkheden, hiervoor verwijzen wij u naar het bestemmingsplan welke via de gemeente in te zien is.

De oprit mag door de eigenaren van de Oostrikkerdijk 17 gebruikt worden om te gaan van en naar de garage, u heeft hier recht op. De grond is in eigendom van de buren, u moet de oprit vrijhouden van voertuigen etc. en mag deze enkel gebruiken om overheen te rijden.

Begane grond

Entree/hal
Via de voortuin met gazon en borders met beplanting bereikt u de entree van de woning. De hal biedt toegang tot het toilet, de zit-/eetkamer, de woonkamer en vaste trap naar de 1e verdieping.

Toiletruimte
De toiletruimte is voorzien van een toilet en een fonteintje.

Woonkamer
De woonkamer is aan de voorzijde gelegen met prachtig uitzicht over de voortuin. De woonkamer biedt voldoende ruimte voor het creëren van een gezellige zithoek. De open haard kan indien gewenst in gebruik genomen worden voor een extra sfeervol geheel. U dient zelf uw gewenste haard/kachel te realiseren.Tevens is de woonkamer uitgerust met een inbouwkast.

Zit-/eetkamer
De zit-/eetkamer bevindt zich in het midden van de woning en biedt voldoende mogelijkheden voor een ruime eethoek. Ook in deze kamer treft u een inbouwkast en zijn de verdiepte trapkast en de keuken vanuit hier bereikbaar.

Keuken
Aan de achterzijde woning treft u de keuken aan. De keuken is uitgerust met een werkblad met dubbele spoelbak en een boiler functionerend op een gasfles. Deze ruimte kan eventueel uitgebouwd worden zodat een prachtige woonkeuken gerealiseerd kan worden met uitzicht op de fraaie achtertuin. Vanuit de keuken zijn de badkamer en de achtertuin te bereiken.

Badkamer
De badkamer is zeer eenvoudig met een douche en vaste wastafel. Vanuit de badkamer kunt u de stookruimte betreden (op olie gestookte CV ketel: Buderus type UT 1986).

Eerste verdieping

Overloop
De overloop is bedekt met vloerbedekking en biedt toegang tot 3 slaapkamers, een inbouwkast en door middel van een luik de vliering.

Slaapkamers
Aan de achterzijde treft u over de gehele breedte van de woning de ouderlijke slaapkamer van maar liefst 16m2. Wanneer u ´s ochtends de gordijnen openschuift kunt u direct genieten van de schitterende natuur. Deze slaapkamer is uitgerust met een uitermate praktische inbouwkast.
Aan de voorzijde van de woning bevinden zich nog 2 slaapkamers van ca. 9m2 en 6m2. Eén van deze kamers is ook voorzien van een inbouwkast.

Exterieur

Tuin rondom
Het eerste wat opvalt in de tuin is de rust die de tuin met zich meebrengt. U waant zich hier in een oase van groen door de volwassen bomen en beplanting. De natuur heeft zich goed kunnen ontwikkelen zonder dat de tuin verwilderd is. Als u door de tuin wandelt, begeeft u zich écht in de bossen.
De tuin beschikt over idyllische plekjes waar u heerlijk kunt genieten. Verder is de tuin voorzien van meerdere terrassen, een tuinhuis, berging en garage. Door de grote oppervlakte van de tuin zijn er ruim voldoende uitbreidingsmogelijkheden voor de woning. In het bestemmingsplan is onder andere toegestaan om een woning te bouwen of uit te breiden tot een inhoud van maar liefst 750m3!

Garage
De garage biedt voldoende ruimte voor een auto en is voorzien elektra.

Berging
De berging is ook voorzien van elektra.

Tuinhuis
Temidden van het bosgedeelte is een tuinhuis gelegen. Hier kunt u genieten van de rustige omgeving, prachtige natuur en ziet en hoort u de vogeltjes fluiten. Het is alsof u elke dag weer op vakantie bent in eigen tuin, u kunt hier heerlijk bijkomen na een drukke dag.

Ligging
Vandaag de dag telt Leende samen met Leenderstrijp ruim 4285 inwoners en maakt het deel uit van de gemeente Heeze-Leende. Leende heeft eigen winkelvoorzieningen, scholen en busverbindingen met o.a. Eindhoven en treinstation Heeze. Daarbij kent Leende een actief verenigingsleven op zowel sportief als cultureel gebied. Leende heeft een grote rijkdom aan natuur. De Boswachterij Leende bestaat uit bezittingen van Staatsbosbeheer die een oppervlakte hebben van in totaal 2524 ha. Daarbij stromen in en rond Leende diverse waterlopen. Het gebied grenst aan meer dan 100 ha natuur en landerijen rondom abdij de Achelse Kluis waar Staatsbosbeheer met natuurherstel een aantrekkelijk recreatiegebied heeft gerealiseerd.

Bijzonderheden
* Vrijstaande woning met 3 slaapkamers op uniek perceel van maar liefst 3.660m2
* Wandel rond in uw eigen privébos
* Renovatie en uitbreidingsmogelijkheden
* Fantastisch aangelegde tuin met vele mogelijkheden
* Rustig gelegen met vele voorzieningen op korte afstand


Overdracht

Aanvaarding in overleg
Inhoud 349
Gebruiksoppervlakte woonfunctie 101
Perceel oppervlakte 3660
Bouwjaar 1910
Soort woning eengezinswoning
TypeWoning vrijstaande woning